- 22 Temmuz 2017
- Posted by: ugurkuyumcu
- Category:
Bilişim Alt Yapı Hizmetleri
Altyapı danışmanlığı ile hedeflenen amaç, şirketlerdeki bilgi sistemleri altyapısının sorunsuz çalışmasını temin etmektir.
Bu hedefe ulaşmak için, müşterilerimizin günlük ve gelecekteki olası bilgi sistemleri ihtiyaçları sürekli olarak takip edilerek, ortaya çıkması mümkün darboğazların önceden saptanması ve çözüme yönelik çeşitli önerilerin ortaya konulmasıyla bütünleşmiş bilgi sistemlerinin şirketlere sağladığı verimliliğin sürekliliği sağlanır.
Masaüstü Çözümleri
Kuysoft Bilişim olarak, Marka bağımsız ancak OEM olmayan çözümler ile hem servis hemde süreklilik açısından müşterilerimize kurumsal çözümler sunuyoruz. Müşterilerimiz için masaüstü sistemlerde yerinde garanti olan sistemleri tercih ederek, ürünlerin firma dışarısına çıkmadan, firma içerisinde onarımını sağlıyoruz.
Bir çok proje ve tasarım yapan işletmelerde çoklu ekran kullanımı, verimliliğini bir o kadar arttırmaktadır. Çizim ve tasarım programlarının en performanslı çalıştığı workstation masaüstü sistemlerin kurulumunda, Kuysoft Bilişim olarak bir çok proje gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
Yapısal Kablolama ve Alt Yapı Hizmetleri
Donanım danışmanlığı ile işletmenin ihtiyaç duyduğu uygulamalarla beraber çalışması gereken donanım ve alt yapının bileşenlerinin saptanması ve tasarımı yapılmaktadır.
Teknik Özellikler
Uzman Kadromuz, altyapı kablolama sisteminde sistemlerde Cat5e, Cat6e, Cat6a, Cat7 UTP – FTP, Fiber Optik kablolama uygulamaları ve performans testleri yapılarak tarafınıza anahtar teslimi projeler sunmaktadır.
BT Altyapı Çözümlerimiz;
- Yapısal Kablolama Çözümleri
- Rack Kabin Çözümleri
- Sistem Odası Hassas Kontrollü Klima Sistemleri Çözümleri
- UPS ve Şebeke Altyapı Çözümleri
- Network Switch Kurulumları ve Konfigürasyonu
- Kesintisiz Güç Kaynağı Cihazları ( UPS ) Satış ve Kurulum
- Fiber Optik Kablolama Çözümleri
- Wireless ( Kablosuz ) Çözümleri
- Topraklama Sistemlerinin Kurulması
- Sistem Odası Yangına Dayanıklı Yapı
- DLP Kablo Kanal Sistemleri Çözümleri
- Sistem Odası Yangın Algılama
- FM-200 Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri
- Sistem Odası Güvenliği
- Kurduğumuz Data Kablolamasının Ayrıntılı Test ve Sertifikasyonu Hizmeti
- Data Center Dizayn ve Kurulum Hizmetleri
- Sistem Odası İzleme Üniteleri Çözümleri
- Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri Çözümleri
Network Altyapı Çözümleri
Günümüz teknoloji çağı olduğundan dolayı her işletme, kendine ait farklı altyapıya sahiptir. Özellikle bir işletme kendine dijital market içerisinde bir yer elde etmek istiyor ya da işletme içerisinde ki sistemlerini dijital ortama uyarlamak istiyorsa mutlaka oldukça iyi şekilde dizayn edilmiş bir altyapıya sahip olması gerekmektedir. Özellikle de bu konuda işletmenin bilişim teknolojilerine yatırım yapması en doğru seçenek olacaktır.
Büyük işletmelerin, altyapılarında yaşadığı sorunlar yüzünden çoğu kez zor durumlarla karşı karşıya gelmesi muhtemeldir. Her kurum içerisinde bulunan tüm teknolojik cihazların birbirleri arasında uyumlu ve sağlıklı bir şekilde çalışması gerekmektedir. Tüm bu koordinasyon sağlanırken aynı zamanda sistemlerin en yüksek güvenlik seviyeleri ile korunması da ayrı bir uzmanlık alanı gerektirmektedir.
Firmamız, esnek çözüm ortaklığı vizyonunu benimsemesi sayesinde farklı alanlarda hizmet sağlayan kurumların Network Alt Yapı Çözümleri ihtiyaçlarını farklı yöntemler ile karşılamaktadır.
Her işletmenin farklı altyapısı bulunmasından dolayı, farklı kablolama yöntemleri kullanılması gerekmektedir. Bu konuda UTP CAT-5, CAT-6, CAT-7 Network Kablolama Hizmetleri uzman ekibimiz sayesinden en üst düzeyde maksimize olacak şekilde kablolama hizmeti sağlamaktadır.
UTP kablolama yöntemi farklı bilişim alt yapılarına uyumluluk sağlayabilmektedir. LAN kabloları ile arasında bulunan tek fark, daha az maliyetli olmasıdır. Bunun yanı sıra aynı kablo hattı içerisinde uyumluluk gösterebilecek birbirinden farklı Ethernet protokolleri çalıştırılabilmektedir. Bu sayede bilişim sistemleri altyapınıza uygun UTP kablolama hizmeti sağlanmaktadır.
UTP Kabloların en önemli özelliklerinden bir tanesi ise, kablo içerisinden geçen verilen analog sinyaller olarak sistemlere iletmesidir. Her kablo birbirinden farklı bant genişliği sağlamaktadır. UTP içerisinde 9 adet farklı kablo çeşidi bulunmaktadır. Örneğin, telefon hattı için UTP CAT-1 kablolama yöntemi kullanılırken, yüksek bant genişliğinde çalışacak sistemler için UTP CAT-5 kablolama yöntemi kullanılmaktadır.
Network sistemlerin kurulumunda ki en önemli etkenlerden biri de kablolardır. Özellikle kablolama sistemlerinde, network odası ile bağlantı sağlanacak bilgisayar sistemlerinin bulunduğu odanın uzak olması durumunda kablo yığınları oluşturabilmektedir. Bu yığınlar estetik anlamda hoş bir görüntü elde etmeyebilir. Bunun için ise firmamız Network Prizleri Montaj ve Test Hizmetlerisunmaktadır.
Farklı altyapılara uyarlanabilen bu sistem sayesinde, network odanızda prizler aracılığı ile bağlanan adaptörler bilgisayar odalarında ki alıcılara sinyal göndererek iletişim kurmaktadır. Bu sayede farklı bir alandan, diğer alana kablo çekmek yerine network prizlerinin adaptörleri sayesinde bağlantı kurulabilmektedir. Network Prizleri, WiFi protokollerine benzerlik gösterse dahi WiFi protokollerine göre daha güvenlidir ve kurulumu da oldukça basittir.
Ağ sistemleriniz içerisinde ki kurulumun sağlanabilmesi için bir çok kablo kullanılmaktadır. Bu durumda kabloları renklerine ya da giriş soketlerine göre ayırt etmeniz oldukça zordur. Kimi zaman kolaylıkla unutabilir ve zor durumlar yaratabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamanız için firmamız uluslararası standartlara göre etiketleme ve raporlama hizmeti sunmaktadır. Etiketleme sistemimiz içerisinde kullandığımız yöntem, sunucularınız tarafından üflenen sıcak hava gibi durumlara karşı yıpranma ve savrulmaya karşı önleyicidir. Özellikle uluslararası standartlara göre yapılması, kablolarınızın etiketleme yönteminin tüm dünya üzerinde geçerli bir etiketleme sistemi olmasını sağlamaktadır.
Kablolar üzerinde ki etiketleme işleminin sona ermesiyle birlikte, firmamız etiketlenen kablo türlerinin detaylı bir raporunu kurumunuza teslim eder. Herhangi bir altyapı yenilemesi ya da yapılandırması sırasında bu raporlar içerisinde kabloların detaylı olarak etiketleri ve anlamlarını bulabilirsiniz.
Sisteminiz için oluşturmuş olduğunuz alt yapının network protokolleri bulunması gerekmektedir. Bu network protokollerinin bulunması için işletme binanız içerisinde ya da farklı bir lokasyon da kurumunuza ait server odaları bulunmalıdır. Server odaları içerisinde ağ sistemlerinizin düzenli bir yapıya sahip olması açısından kurumumuz tarafındanKabinet Temin ve Montaj Hizmetleri, Deprem Güçlendirme Çalışmaları yapılmaktadır.
Tarafınıza temin edilen kabinetler, sunucu odanız içerisinde en iyi şekilde montajlanarak herhangi bir devrilme sorununa karşı güçlendirilir. Kabinetler, kullanım alanınızı en iyi şekilde değerlendirebilmeniz göz önüne alınarak yerleştirilir. Olası bir deprem sırasında kabinetlerizin devrilerek, ağ sisteminizin çökmesi ya da farklı bir durumla karşılaşılmaması için deprem güçlendirme çalışmaları da firmamız tarafından sağlanmaktadır.
Sunucu odanız içerisinde kurmuş olduğunuz ağ yapılarının yönetilebilmesi için patch panel yani patch bloklarına ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu panelleri patch kablo ve switchler aracılığı ile bağlamanız mümkündür. Sisteminiz içerisinde veri akışının düzenli olarak kontrol edilebilmesi ve kolay olarak yapılandırabilmesi için firmamız Patch Panel, Switch Montaj ve Test Hizmetleri sağlamaktadır. Network ağınız switch cihazları sayesinde patch kablolara aktarılır ve patch kablolar ise patch panellerine bağlanarak ağ sisteminiz patch panellere aktarılır.
Bazı kurumlar oldukça büyük ağ yapılarına sahip olabilmektedir. Büyük ağ yapılarına sahip olan kurumlar içerisinde ağ sistemlerinin sağlıklı çalışabilmesi için kablolama yöntemi kullanılması durumunda, kurum binası içerisinde oldukça büyük kablo yığını yaratacaktır. Üstelik bu kablolar inşaat sırasında duvar arkasına gizlenmiş olsa dahi, herhangi bir sorun teşkil ettiği taktirde onarımı da oldukça zor olacaktır. Bu gibi durumlarda Kablosuz Ağ Kurulum ve Mesafe Arttırma Çözümlerisağlamaktayız. Bu sayede kurum binası içerisinde en az derece de kablo kullanılarak, kablo yığınının önüne geçilmiş olacaktır. Kablosuz Ağ sayesinde herhangi bir arıza sorununda tespiti ve onarımı da oldukça kolaylaşacaktır.
Kablosuz Ağ sistemleri ile uyumlu çalışamayan alt yapılar ise zorunlu olarak kablolama yöntemi kullanmak zorunda kalacaktır. Ancak bu yöntem estetik açıdan bir takım sorunlar yaratabilmektedir. Bu gibi durumların önüne geçebilmek için Kanal, Tava ve Yapılandırma Hizmetleri sayesinde firmamız sisteminize uygun olarak en iyi kablolama yöntemini sizin için yapılandırmaktadır.
Kablolarınızı korumak ve estetik açıdan kurum içerisinde ki görüntüyü korumak için kablolarınız kanallar aracılığı ile döşenir. Ancak UTP kabloları kolay zarar görebilen maddeler olduklarından dolayı kimi yerlerde metal ya da çelik tavalar aracılığı ile döşenerek kablolar koruma altına alınır.
Teknolojik aletlerinin çoğu elektrik yükü ile çalışmaktadır. Özellikle de network sistemleri en çok enerji ihtiyacı duyan sistemlerden bir tanesidir. Çünkü içerisinde hem sunucular çalışmaktadır hem de sunucuların stabil olarak çalışabilmesi açısından gerekli materyaller bulunmaktadır. Herhangi bir elektrik kesintisinde ya da elektrik kaynağının yeteri kadar elektrik yükü üretememesi gibi durumlarla karşı karşıya kalındığında sistem zarara uğrayabilmektedir. Bu tarz durumların önüne geçebilmek için Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS) Montajı firmamız tarafından sağlanmaktadır. UPS Kaynakları herhangi bir güç kesintisi durumunda ya da eksik güç üretimi durumunda sisteminiz için tam güç üreterek sisteminizin zarara uğramasını engeller ve sistem aksamalarının önüne geçer.
UPS sistemleri ikiye ayrılmaktadır. Online UPS ve Line Interactive UPS birbirinden iki farklı UPS sistemidir ve farklı altyapı sistemleri için oluşturulmuştur.
Online UPS ise en çok kullanılan UPS yöntemlerinden bir tanesidir. Firmamız, Kesintisiz UPS Hattı Kurulum ve Test Hizmetlerisayesinde altyapınıza en uygun UPS sistemlerinin kurulumunu yapmaktadır. Kurulan her UPS sisteminin çalışma prensibi firmamız tarafından test edilerek raporlanır. Bu raporlar sonucunda UPS sisteminin ne kadar sağlıklı olabildiği görülebilmektedir. Sisteminizde hali hazırda var olan UPS sistemlerinde arıza gelmesi durumunda ise firmamız ile iletişime geçerek arıza onarım çalışmaları hakkında detaylı bilgilendirme alabilirsiniz.
Synology Kurulumu
Synology Inc. (Taiwan) Taiwan kökenli en ileri NAS yedekleme teknolojilerini kullanan ve konusunda pazar lideri bir üretici olan firma 2000 yılında kurulmuştur. NAS teknolojisi üreten firmanın alınmış 6 adet patenti ve çok özel yazılımları mevcuttur. Küçük, Orta veya Büyük Ölçekli işletmeler için her tür ağ bağlantılı yedekleme ürünü geliştiren ve üreten, yeni geliştirmelerinin tamamını ücretsiz olarak güncellemektedir.
NAS ürünleri üretiminde Dünya markası olan Synology tüm ürünleri ile Türkiye pazarının en önemli markası haline gelmiştir. Kendi işletim sistemini üreten teknoloji üreticisi firma rakiplerine oranla bir çok konuda yoğun Ar-Ge çalışmaları nedeni ile her zaman farklı bir konuma sahiptir.
Firmamız bütün Synology ürünlerinin kurulumunu yapmaktadır…Kurulum, teknik destek ve satış için bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Mikrotik Kurulumu
Mikrotik; Linux kerneli üzerine geliştirilmiş bir işletim sistemi(routerOS) ve bu sistem üzerinde aşağıdaki özelliklerive uygulamaları kullanmanıza imkan sağlar;
- Firewall: mikrotik yaklaşık 120 farklı parametreye göre firewall uygulamalarınızda görev alabilir. Bu işlemleri yaparken geniş bir log tutabilir, NAT-Masquering yapabilirsiniz.
- VPN: Ofisinizdeki bir networkü başka bir ofisteki network ile tek bir parçaymış gibi çalıştırabilir. Bu ağları %100 güvenli olarak birbiri ile görüştürebilirsiniz. Bunun yanı sıra kullanıcı veritabanı vasıtası ile kullanıcılarınıza user-şifreler yaratarak dışarıdan ofis networkünüze %100 güvenli olarak eriştirebilirsiniz.
- PPP: Dilerseniz mikrotik sisteminize modem ekleyerek dial-up erişim sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde sunucunuz üzerindeki VPN kullanıcılarınıda bu sistem üzerinden erişim de sunabilirsiniz.
- Wireless: Mikrotik firmasının üretimi olan kartları ve sistemleri kullanarak 50km mesafede 40-50 mbit kapasitelerde verileri wireless sistemler ile sağlayabilirsiniz.
- Hotspot: En kaba örnekleme ile TTWINET modelinde otel-cafe-park-okul-kampüs-özel merkezlerde uygulama yaparak kullanıcı adı ve şifre doğrulaması ile internet erişimi sunabilirsiniz. Bu sistem ile internet erişimi satışıda yapmanız mümkündür.
- Web Proxy: Özellikle ofis ve cafe gibi noktalarda erişimlerin denetlenmesi ve loglanması işleri için proxy sistemini kullanabilirsiniz.
- DHCP Server/Client: Mikrotik’i bir dhcp server olarak kullanabilir, relay server olarak ayarlayabilir veya ağınızdaki bir başka dhcp serverdan veri alması için client olarak düzenleyebilirsiniz.
- DNS Server/Client: Mikrotik dns server-client olarak görev yapabilmektedir.
- Trafik Limitleme: Ağınızda bulunan kullanıcılara anlık trafik limitleri verebilir. Grup ve networklere aynı şekilde limit uygulayabilirsiniz.
- Qos: Erişimlerinizdeki paket ve verilerin önceliklerini belirleyerek kritik dataların daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.
- Routing (Statik-BGP-OSPF-MPLS-RIP): Mikrotik ağlar arasındaki geçişi sağlayabilmeniz için şuanda IPV4 ve IPV6 standartlarındaki tüm routing protokollerini desteklemektedir.
Firmamız bütün Mikrotik ürünlerinin kurulumunu yapmaktadır. Kurulum, teknik destek ve satış için bizimle irtibata geçebilirsiniz.