- 22 Ocak 2016
- Posted by: ugurkuyumcu
- Category:
Bulut Bilişim Hizmetleri
Bulut bilişim, kullanıcıların yerel konumlarında; herhangi bir işlem, yazılım, veri erişimi veya servis altyapısı gerekmeksizin; alınacak hizmetin sağlanabilmesini konu alan bilişim servisidir. Bu hizmetin kullanım kuramlaması elektrik dağıtıcılarıyla paralellik göstermekte, böylece kullanıcılar diledikleri hizmetten kendi aygıtlarında herhangi bir altyapı oluşturmadan yararlanabilmektedir.
Bu kuram bilişim teknolojilerindeki sürekli bir gerekliliğin yerini doldurmuştur. Bilişim ürünlerinin yazılım boyutlarındaki artışlar dikkate alınırsa: yeni altyapı ve yeni personel eğitimleri gibi faktörlerin ortadan kalkmasını sağlayan bu sistem, abonelik veya birim başı ödeme mantığıyla; İnternette gerçek zamanlı işlem yapabilme yeteneğinin sınırlarını genişletmiştir.
Bulut bilişim ve internet teknoloji servisleri için temeli internet protokollerine dayanan; yeni bir tamamlayıcı, hizmet dağıtıcı olarak tanımlanmaktadır. Bu sistem sayesinde programlarla yapılan birçok bilişimsel işlem; artık internet üzerinden sanal olarak yapılabilmektedir. Bu İnternet’le birlikte uzak bilgisayarlara erişebilmek ve bu bilgisayarlar üzerinden veri işleyebilme tekniğinin bir getirisidir. Çevrim içi olarak yapılandırılan ağ tabanlı araçlar ve uygulamalar sayesinde, ağ tarayıcıları birçok programın bir araya toplandığı ve bilgisayarlar arası işlem yapılabilen bir alana dönüşmüştür.
Bulut bilişim, ağ tarayıcılarıyla erişilen siteler sayesinde uygulamaların İnternet üzerinden kullanılmasını sağlar. Bu yazılımlar ve verilerin uzak bir konumda bulunan sunucularda erişime açılmasıyla mümkün olur. Bu kullanım iki genel çerçeveye sahiptir. Bunlardan ilki yaygın olarak kullanılan programlarla oluşturulan dosyaların herhangi bir konumda görüntülenebilmesini sağlayan çevrim içi uygulamalardır. Örneğin Microsoft Ofis ile yazılan bir metin belgesinin bu yazılımın kurulu olmadığı bir konumda, internet üzerinden ön izlemeye alınabilmesi bu tür bir gelişimdir.
BULUT VE NETWORK SERVİSLERİ
Kuysoft Uzaktan IT altyapı hizmetleri, IT altyapısının yönetim ve performans sorumluluğunu Kuysoft’a devretmeleri durumunda müşterilerine güvenli bulut bilişim hizmetleri verir.
KUYSOFT BULUT BİLİŞİM OLARAK NELER YAPARIZ:
- Bulut Altyapı Yönetimi
- Uygulama Bakımı ve Desteği
- Kurumsal Sistem Yönetimi Hizmetleri
- Ağ Yönetimi Hizmetleri
- Microsoft Office 365 Hizmetleri
- IT Hizmet Yönetimi
Kuysoft, bilgi dağıtım sisteminin tüm yönleriyle, masaüstü bilgisayarlarından Kurumsal Bilgi Portallerine uzaktan erişime ve IT altyapınızın planlama ve tasarım sürecinden günlük bakıma kadar birçok network alanında müşterilerine yardımcı olur.
- Mevcut sistem temelleriniz üzerinde genişleyebilen Microsoft masaüstü, iş yönetimi ve sunucu teknolojilerine dayanan kritik altyapı çözümleri oluşturma konusunda uzmanlık.
- Açık Kaynaklı kritik altyapı çözümleri oluşturma konusunda uzmanlık.
- Büyük ölçekli IT altyapılarını ve bulutlarını uygulamak ve yönetmek konusunda kapsamlı deneyime sahip sertifikalı uzman ekibi.
- Başarılı projelerin uygulanması ve müşterilerimizin geribildirimi ile ispatlanan kurumsal düzeyde çözümlerin tasarımında, geliştirilmesinde ve uygulanmasında derin deneyim.
- Geniş teknoloji platformalarında deneyim.
Windows Server 2008 R2 – Hyper-V Server, Failover Clustering, Network Load Balancing, Terminal Services.
Exchange 2007/2010 – Hosted Solutions, Failover Solutions, Backup Solutions
System Center Data
Protection Manager
Lync Server
ISA Server / Forefront Threat Management Gateway, Failover Gateways, Service Publishing
Citrix Web Interface, Citrix XenDesktop, Citrix XenServer – Workload Load Balancing/High Availability, Citrix Access Gateway, Citrix NetScaler
VMware ESX/ESXi, VMware vSphere, VMware Go, VMware Cloud Infrastructure
VMware vCenter Server, VMware Fusion, VMware View, VMware vShield
Open Source Software Solutions